Nieuw Borgvliet A1 - Virtus A2

Datum: 
3 maart, 2016
Doelpunten thuis: 
3
Doelpunten uit: 
1

Vandaag onze tweede wedstrijd in de 3e klasse op de agenda tegen de gasten van Virtus uit Zevenbergen.
Met uitzondering van Pieter weer een complete groep.
Tegen de fysiek sterke tegenstander begonnen we zeer slap aan de wedstrijd.
Ieder duel op het middenveld ging verloren en zo moest Bart al na 3 minuten ingrijpen.
Vooral Oussie was niet in zijn goede doen zodat Tamer regelmatig tegen twee man stond, gelukkig blijft Oussie, ook al zit hij niet lekker in de wedstrijd, wel altijd keihard werken.
Het spel ging redelijk op en neer met wat kleine kansjes aan beide kanten tot Sander in de 43e minuut een corner nam en Fatih de bal loepzuiver achter de super goede keeper van Virtus kopte,
1-0.
Rust.
In de rust Sammy in plaats van Tamer om onze verdediging wat te helpen.
Al na 2 minuten ging Fatih sterk door en gaf de bal zuiver af aan de goed meegelopen Mick die simpel de 2-0 kon binnen schieten.
Vanaf dat moment waren we heer en meester op het veld en vooral Coen had zijn man (twee koppen groter) helemaal in zijn zak.
De goed fluitende scheidsrechter vond dat blijkbaar wat zielig voor Virtus en gaf heel goedkoop een penalty aan de gasten omdat een vallende Coen de bal tegen zijn rug kreeg en de scheids dacht dat hij bewust voor de bal ging zitten in het strafschopgebied.
Deze pingel werd zo goed ingeschoten dat zelfs onze trouwe sluitpost Bart kansloos was, 2-1.
Virtus kreeg weer wat geloof en gooide alles op de aanval, van de ruimte die dat opleverde kon Sander bijna profiteren toen hij een terugspeelbal onderschepte en de keeper passeerde, helaas ging zijn schot in het zijnet.
Vlak na deze poging werd Sander in het 16 metergebied onderuit gehaald maar de scheids wuifde dit weg terwijl dat volgens ons wel een strafschop had moeten zijn.
Ongeveer een kwartier voor tijd werd Yasin die Fatih had vervangen ook neergelegd binnen de 16 meter, toen ging de bal wel op de stip.
Aanvoerder Rick nam zijn verantwoordelijkheid en hoewel zijn penalty niet echt goed genomen werd ging de bal toch onder de man van de wedstrijd aan Virtus kant door, 3-1.
In de 15 minuten die volgende kwamen onze jongens nauwelijks nog in de problemen zodat ze vakkundig de dik verdiende eindstand konden binnenslepen.
Volgende week tegen de boys uit Lepelstraat zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden en gelijk vanaf het begin scherp starten, de scherpte op zaterdag begint al met trainen door de week en de laatste tijd staat Ton met steeds minder spelers op het trainingsveld.