Info Mini-pupillen

Op veel voetbalclubs zijn steeds jongere spelertjes te vinden van 4/5/6 jaar. Ze worden bij elkaar gezet als smurfen, kabouters of worden ondergebracht bij de F-teams. Bij Nieuw Borgvliet zijn ze bekend als mini-pupillen en worden ze gezien als erg belangrijk met een steeds grotere groep spelers en zelfs met hun eigen competitiewedstrijden op een eigen veld met eigen goaltjes. Nieuw Borgvliet heeft de afgelopen vier jaar hard gewerkt aan het opzetten van de mini-pupillen en zal extra blijven investeren in de jongste doelgroep van de vereniging.

Vier jaar geleden was er bij Nieuw Borgvliet een groepje van jonge voetballers die graag wilden voetballen, maar voor wie de wedstrijden van de F iets te hoog gegrepen waren door het verschil in leeftijd en fysiek van de F (7/8 jaar) en de grootte van het veld. Er werd besloten om mee te doen aan een nieuwe competitie van de KNVB, speciaal ontwikkeld voor mini-pupillen. Met een kleiner veld, kleinere goaltjes en minder spelers om zo het spelgenot van de jongste voetballers te verbeteren. Nu 4 jaar later blijkt dit een gouden keuze te zijn geweest. De mini-pupillen voelen zich duidelijk meer thuis op hun mini-veld en groeien in hun tijd bij de mini’s zo door, dat ze meer dan klaar zijn voor het grotere werk als ze de F-leeftijd behalen.

Bij de mini-pupillen vindt Nieuw Borgvliet het extra belangrijk dat alles draait om het plezier van het voetballen. Bij de trainingen zie je dat terug in het spelenderwijs voetballen (met speciale oefeningen ontwikkeld door de KNVB) en het zonder druk mee doen aan de oefeningen op ieders eigen niveau. De meeste begeleiders draaien al langer mee en weten dus zo wat wel en niet aanslaat bij deze jongere doelgroep. De meesten van de mini’s hebben op zaterdag ook nog een echte wedstrijd, maar mochten er spelers nog niet klaar zijn voor wedstrijden, dan is het ook geen probleem om alleen de trainingen te volgen.

Bij de wedstrijden is het plezier voor voetbal net zo belangrijk als op de training. Als de spelers het plezier in het spel ervaren, krijgen ze sneller het voetballen onder de knie en zullen de resultaten al snel volgen. Voetballen leer je door het zelf te doen en van je fouten te leren en deze kans krijgen de mini’s zeker bij Nieuw Borgvliet. Geen tactische coach aan de kant, maar iemand die de kinderen enthousiast steunt in alles wat ze doen.

Interesse in de mini-pupillen van Nieuw Borgvliet? Kom een keer kijken bij een training op dinsdag van 18.00 tot 19.00 of neem voor meer informatie contact op met David Wessels via david.wessels@home.nl