Cluzona A2 - Nieuw Borgvliet A1

Datum: 
30 november, 2015
Doelpunten thuis: 
3
Doelpunten uit: 
3

Vandaag de uitwedstrijd tegen de A2 van Cluzona uit Wouw.
Onze jongens hadden er zin in na dat de thuiswedstrijd tegen Hoeven een week eerder was afgelast.
Helaas misten we de afwezige Bart , de geblesseerde Oussie en ook Jaouad was niet helemaal fit.
Jammer genoeg was de A1 van Cluzona vrij vandaag wat resulteerde in een heel ander elftal dan waar de A2 normaal mee speelt.
Dat bleek al na 2 minuten toen onze rechterflank het heel lastig had met de snelle spelers van Culzona en Cezercan en daarna Vincent op snelheid werden geklopt.
Gelukkig stond Sammy die vaste keeper Bart verving paraat om de doelpoging vakkundig te keren anders hadden we al achter de feiten aan gelopen.
Na ongeveer 10 minuten kwamen we iets beter in de wedstrijd wat tot uiting kwam in een prachtige steekbal van Fatih op Sander die op snelheid iedereen van Cluzona achter zich liet en heel beheerst de keeper uitspeelde en zo de 0-1 maakte.
 Het spel golfde wat op en neer zonder echt grote kansen aan beide kanten totdat vlak voor rust Sander de aanval zelf opzette en hij de razendsnelle Mick wegstuurde, die haalde knap de achterlijn en gaf de bal loepzuiver terug aan de goed mee gelopen Sander die zo hard onder de keeper de 0-2 binnen schoot.
Rust.
In de rust sijpelde bij ons de uitslag van Roosendaal-Hoeven binnen,5-4 dat betekende dat wij op dat moment virtueel kampioen waren.
De trainers besloten in de rust  tegen de jongens te zeggen hoe de vlag er bij stond. 
Blijkbaar kwamen de jongens toch wat nerveuzer het veld op voor de tweede helft want we waren geen schim meer van de eerste 45 minuten.
Dat dit niet goed kon blijven gaan bleek wel toen Sammy een terugspeelbal helemaal verkeerd raakte en de bal zo in de voeten van een Cluzona speler schoot, die bedacht zich geen moment en maakte de 1-2.
Onze jongens waren het helemaal kwijt op dat moment en zo kon de niet zo snelle maar zeer balvaste spits van Cluzona de verdiende 2-2 achter Sammy knallen.
Gelukkig kwam de ingevallen Jaouad beter in zijn spel en stond hij aan de basis van de mooiste aanval van de dag toen hij in een snelle combinatie met Sander laatstgenoemde alleen voor de keeper zette.
Sander zag dat Fatih er beter voor stond en gaf de bal perfect voor, Fatih faalde niet,2-3.
Je zou denken dat we de wedstrijd nu op slot zouden gooien maar helaas kregen Vincent en Devano geen grip op hun directe tegenstanders, en kon een sterk spelende Rick ook geen redding meer brengen waardoor Cluzona dat inmiddels bijna met een halve A1 speelde de 3-3 maken.
Na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter  waren de meeste jongens zeer teleurgesteld, wat zij echter niet wisten was dat wij aan 1 punt genoeg hadden om kampioen te worden, daar kwamen ze achter toen de wisselspelers juichend het veld op kwamen.
Jongens een prestatie van formaat want het komt niet zo vaak voor dat je ongeslagen kampioen wordt.
Jammer genoeg hadden wij en het bestuur niet gerekend op het verlies van Hoeven en was er niemand meer op het sportpark om de kersverse kampioenen te onthalen, dat gaan we volgende week als we thuis spelen tegen Hoeven natuurlijk wel doen.
Op de foto ontbreken Bart, Aswin en Michael Bol.